Szemetes kuka chip-elése és ürítésének elektronikus nyilvántartása

A közzététel dátuma
Aktuális eddig

Tisztelt lakosság!

Andód község együttműködve az érsekújvári Brantner társasággal, bevezeti a szemetes kuka ürítésének elektronikus nyilvántartását. A szemetes kuka egy speciális elektronikus chip-el lesz megjelölve. Ebből az alkalomból meghívjuk Önöket 2023. október 2-án 16.00 órai kezdettel az andódi kultúrházba, ahol tájékoztatva lesznek a szemetes kukák chip-el történő jelölésével kapcsolatban.

Egyúttal kérjük a lakosság együttmüködését 2023. október 3-tól a kommunális hulladék gyüjtésekor, kérjük a kiürített kukákat kint hagyni az utcán a chip-el történő jelölés miatt.

Figyelmeztetjük a lakosságot, hogy csak azok a szemetes kukák lesznek megjelölve, melyeknek térfogata megfelel a befizetett díjnak, melyet a községi hivatalban nyilvántartunk.

Továbbá kérjük azon lakosainkat, akiknek még fém kukáik vannak, hogy cseréljék ki a községi hivatalban, mert ezek nem felelnek meg az elektronikus megjelöléshez. A chip beszerelése a fém kukáknál bonyolult, mivel a kukát át kell fúrni, így a későbbi kezelés során könnyen leszakadhat. Azokat a kukákat, amelyeket 2023. október 03-án nem sikerül bechippelni, legközelebb 2023. október 17-én fogják.

1. Hogyan történik a szemetes kukák chippelése

A kukák chippelését az érsekújvári Brantner társaság munkatársai végzik majd a községi hivatal munkatársaival együttműködve. Miután a településen minden szemetes kukát fizikailag megjelöltek egy chip-pel és egy vonalkóddal, azokat minden egyes gyűjtéskor a járművön elhelyezett készülékkel beolvassák.

2. Miért fontos a chippelés

A szemetes kukák chippelésének folyamata hatékony eszköz, amely segít önkormányzatunknak a jövőben optimalizálni a hulladékgazdálkodási rendszert. Az önkormányzat reméli, hogy ez a lépés pontosabb nyilvántartást biztosít az egyes háztartások által termelt hulladék mennyiségéről, és célzottabbá teszi a kommunális hulladékdíjak beszedését.

Köszönjük együttműködésüket.

Tisztelettel Puss Péter polgármester.