INFO A SZEMETES KUKÁK CSIPPELÉSÉRŐL

A közzététel dátuma
Aktuális eddig

Tisztelt lakosság, befejeztük a csippelés első körét. Ennek a tevékenységnek részeként a leggyakrabban feltett kérdésekre hozunk válaszokat:

1. Miért nincs csippel ellátott kukám?

A leggyakoribb oka annak, hogy nincs csippelt kuka, az, hogy a kuka nem felelt meg a csippeléshez szükséges műszaki követelményeknek, azaz a kuka repedt volt, törött volt, vagy nem lehetett elhelyezni a csippet. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot az önkormányzattal, és kérje a kuka cseréjét. 

2. Miért csak az egyik kukámat csippelték be, amikor két kukám van?

Vagy a fent említett okok miatt, vagy azért, mert a csippelést végző külső cég a rendszerben nem találta a másik kukát. Abban az esetben, ha Ön befizette a kommunális hulladékdíjat mindkét kukára az önkormányzati hivatalba 2023-ra, akkor a fennmaradó kukákat a második körben fogják becsippelni. 

3. Nem helyeztem ki a kukámat, és az utcánkban már becsippelték a kukákat, hogyan kell eljárni?

Nyugodt lehet, hogy a második körben minden ilyen kuka be lesz csippelve, természetesen ne felejtse el kitenni a kukát a ház elé. 

4. Mennyi ideig fog tartani a csippelés?

A csippelés első fordulója tegnap véget ért, a kukákat el lehet tenni, és a következő kommunális hulladékgyűjtéskor újra kitenni. 

5. Mikor lesz a többi utca becsippelve?

Azokban az utcákban, ahol még nem lettek becsippelve a kukák, a Brantner Nové Zámky, s.r.o. munkatársai a községi hivatal munkatársával együtt 2023. október 17-én a második körben fogják becsippelni. 

Tájékoztatjuk továbbá a bérlakások lakóit, hogy a Környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási bizottság tagjai javaslatot tettek arra, hogy a bérlők számára az eddig is használt 1100 literes kukák maradjanak. A megrongálódott 1100 literes kukákat folyamatosan kicseréljük és be is csippeljük.